ΘΕΡΑΠΕΙΑ TAPING ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ TAPING ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στόχο έχει να δράσει τόσο θεραπευτικά,αναλγητικά αλλά και σταθεροποιητικά ανάλογα με την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής διαφοροποιούμενη πάντα ανάλογα με την παθολογία και το αποτέλεσμα που θέλει ο θεραπευτής.

Τι ειναι το kinesio tape:

Το kinesio tape η αλλιώς ελαστικη ταινία κινησιοεπιδεσης σχεδιαστηκε πριν 35 περίπου χρόνια απο τον Dr Kenzo Kase.
Η αρχική εφαρμογή tape γινοταν με ακαμπτη ταινια επιδεσης αλλα προκαλούσε πολλες φορες επιπλέον οιδημα λογω της ακινησιας αλλα και ανούσιο περιορισμο της κινητικότητας των αρθρώσεων που ομως μπορούσαν να κινηθούν σ ενα περιορισμένο ευρος κίνησης.
Ετσι γεννήθηκε το kinesiology tape του οποιου βέβαια το ευρυ κοινο αντιληφθηκε την ύπαρξη του μετα τους Ολυμπιακους αγωνες 2008 αφου πι πολυχρωμες λωρίδες απο βαμβακερό υλικο των αθλητων τράβηξαν την προσοχή των θεραπευτων κ των αθλητων.

Τι μπορεί να βελτιώσει με την εφαρμογή του :

Η εφαρμογή του μπορεί να μειωσει τα επώδυνα συμπτωματα σε τραυματισμους, να αυξήσει το ευρος κινησης, να βελτιωσει την ιδιοδεκτικοτητα και να βοηθήσει στημ στην αποκατάσταση της λεμφικης και αιματικης κυκλοφοριας. Ολα αυτα επιτυγχάνονται αφενός με την δημιουργία τασης, αφετέρου με την ανύψωση του δέρματος και την αύξηση του κενου κατω απο αυτο.

Kinesio tape και εφαρμογή :
Η εφαρμογή πρεπει να γίνεται απο εξειδικευμένο θεραπευτη με συγκεκριμένο τροπο, κατεύθυνση, μηκος, ταση και συγκεκριμένη ανατομικη τοποθεσία ωστε να εχει σωστο αποτέλεσμα. Ευτυχώς ειναι μια ακίνδυνη σχετικα εφαρμογή και η ετσι η χρήση απο ανειδίκευτα ατομα δεν προκαλει προβλήματα αλλα δεν εχει και κανενα αποτέλεσμα.
Ξεκαθαρίζουμε πως το kinesio tape δεν ειναι εμπλαστρο δεν περιεχει χημικη φαρμακευτική ουσία και δεν παίζουν ρολο τα χρώματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ TAPING ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ